Dziwny problem

Forum poświęcone testowaniu prędkości połączenia dostarczanego przez Twojego ISP

Moderatorzy: Obiluk, xxPrZeMeK

chudy9
Posty: 6
Rejestracja: pn lip 21, 2008 9:33 pm

Dziwny problem

Postautor: chudy9 » pn lip 21, 2008 9:38 pm

Zawsze u was mierzyłem na speedtest.pl Mam internet w UPC 10 MB :) zawsze miałem wynik około 9500 i było ok.Ostatnio dwa dni temu dziwny problem mam mierze tutaj test internetu i pokazuje mi 7000 ale co najlepsze ściągam pliki z szybkością 10 MB. A jak mierzyłem na speedtest.net to tam wszystko wporzątku.

Awatar użytkownika
xxPrZeMeK
Posty: 212
Rejestracja: ndz cze 10, 2007 1:01 pm
Lokalizacja: localhost;)

Postautor: xxPrZeMeK » pn lip 21, 2008 10:32 pm

u mnie na speedtest.pl bez problemu jest.. mam tyle ile powinienem mieć :razz:

za każdym razem jest inny wynik więc możliwe, że dlatego :roll: nie pobierałeś nic w czasie testu?
>>> Pozdrawiam PrZeMeK ;) <<<

chudy9
Posty: 6
Rejestracja: pn lip 21, 2008 9:33 pm

Postautor: chudy9 » pn lip 21, 2008 10:50 pm

nie wszystko zostało wyłączone) :cry:

ale wiesz wszystko chodzi bardzo dobrze net śmiga jak należy tylko dziwi mnie dlaczego tak pokazuje w wyniku

Awatar użytkownika
xxPrZeMeK
Posty: 212
Rejestracja: ndz cze 10, 2007 1:01 pm
Lokalizacja: localhost;)

Postautor: xxPrZeMeK » pn lip 21, 2008 11:39 pm

no a sprawdź np teraz jak jest
>>> Pozdrawiam PrZeMeK ;) <<<

chudy9
Posty: 6
Rejestracja: pn lip 21, 2008 9:33 pm

Postautor: chudy9 » wt lip 22, 2008 12:42 am

Speedtest.pl
-download 7127
-upload 959

Speedtest.net
-download 9754
-upload 970

Awatar użytkownika
xxPrZeMeK
Posty: 212
Rejestracja: ndz cze 10, 2007 1:01 pm
Lokalizacja: localhost;)

Postautor: xxPrZeMeK » wt lip 22, 2008 11:47 am

a sprawdź pingi do speedtest.pl i do tego drugiego :razz:
>>> Pozdrawiam PrZeMeK ;) <<<

chudy9
Posty: 6
Rejestracja: pn lip 21, 2008 9:33 pm

Postautor: chudy9 » wt lip 22, 2008 12:49 pm

jak mam sprawdzic w cmd??

speedtest.pl
czas=40ms
czas=39ms
czas=45ms
czas=40ms

speedtest.net
czas=200ms
czas=200ms
czas=200ms
czas=200ms

Awatar użytkownika
xxPrZeMeK
Posty: 212
Rejestracja: ndz cze 10, 2007 1:01 pm
Lokalizacja: localhost;)

Postautor: xxPrZeMeK » wt lip 22, 2008 2:41 pm

dobrze

no widzisz do speedtest.pl mniejszy czas na odpowiedź
widocznie speedtest.pl podaje bardziej realistyczny wynik a tamten może trochę podwyża
>>> Pozdrawiam PrZeMeK ;) <<<

chudy9
Posty: 6
Rejestracja: pn lip 21, 2008 9:33 pm

Postautor: chudy9 » wt lip 22, 2008 2:55 pm

NO chyba nie patrzyłem na inne testery i wszystko było dobrze :)

Przez cały czas patrzyłem na speedtest.pl ale od 3 dni cos kijowato :) Mam nadzieje że sie może naprawi samo :)

Dzieki za pomoc :)

Awatar użytkownika
xxPrZeMeK
Posty: 212
Rejestracja: ndz cze 10, 2007 1:01 pm
Lokalizacja: localhost;)

Postautor: xxPrZeMeK » wt lip 22, 2008 3:39 pm

z testerem jest wszystko ok :mrgreen:
>>> Pozdrawiam PrZeMeK ;) <<<

chudy9
Posty: 6
Rejestracja: pn lip 21, 2008 9:33 pm

Postautor: chudy9 » śr lip 23, 2008 9:32 am

dzisiaj z rana odpalam speedtest no i normalnie już chodzi nie wiem co było przyczyną ale już wszystko gra :) :mrgreen: :lol:

Awatar użytkownika
xxPrZeMeK
Posty: 212
Rejestracja: ndz cze 10, 2007 1:01 pm
Lokalizacja: localhost;)

Postautor: xxPrZeMeK » śr lip 23, 2008 11:47 am

Ważne że wszystko ok już jest :roll: :grin:
>>> Pozdrawiam PrZeMeK ;) <<<


Wróć do „Testy prędkości”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości