Problemy z Vectra

Forum poświęcone testowaniu prędkości połączenia dostarczanego przez Twojego ISP

Moderatorzy: Obiluk, xxPrZeMeK

Awatar użytkownika
xxPrZeMeK
Posty: 212
Rejestracja: ndz cze 10, 2007 1:01 pm
Lokalizacja: localhost;)

Postautor: xxPrZeMeK » ndz lut 24, 2008 3:16 pm

przez sam modem można też sprawdzić nie zaszkodzi :wink:
ciekawe jak będzie wyglądało wtedy :lol: bo jeśli będzie tak jak powinno to może coś na routerze blokować lub coś źle skonfigurowane :neutral:

kml_pl
Posty: 3
Rejestracja: ndz lut 24, 2008 2:17 pm

Postautor: kml_pl » ndz lut 24, 2008 3:21 pm

oczywiście sprawdziłem i tak samo z routerem jak i bez :x sam zobacz przecież nie gubi pakietów na routerze ;x

Awatar użytkownika
xxPrZeMeK
Posty: 212
Rejestracja: ndz cze 10, 2007 1:01 pm
Lokalizacja: localhost;)

Postautor: xxPrZeMeK » ndz lut 24, 2008 3:23 pm

a znasz jakiegoś innego użytkownika tej sieci?
wtedy mógł byś podpytać co nie co :lol:

Awatar użytkownika
yarzombo
Site Admin
Posty: 185
Rejestracja: czw cze 08, 2006 10:17 pm
Lokalizacja: Wro
Kontaktowanie:

Postautor: yarzombo » ndz lut 24, 2008 5:10 pm

Ostatnio jeden z uzytkownikow Vectry albo Aster mial podobne problemy. Sprobuj zmienic sobie MTU w konfiguacji sieci z 1500 na 1380. Oczywiscie najpierw sprawdz czy masz 1500. MTU to Maximum Transfer Unit. Jesli jest zbyt duze to pakiety sa fragmentowane a czasem nawet dropowane. MTU zmniejsza sie wraz z kazdym elementem posrednim w sieci, ktory enkapsuluje pakiety (np. modem PPPoA, koncentrator PPPoE). Dlatego tez admin powiedzial Ci, zebys sprawdzil bezposrednio pod modemem. Daj znac jak sie sprawy maja bo az sam jestem ciekaw :wink:

Awatar użytkownika
xxPrZeMeK
Posty: 212
Rejestracja: ndz cze 10, 2007 1:01 pm
Lokalizacja: localhost;)

Postautor: xxPrZeMeK » ndz lut 24, 2008 6:14 pm

jak inni też tak mają to wygląda na to, iż wina leży po stronie operatora :cool:

kml_pl
Posty: 3
Rejestracja: ndz lut 24, 2008 2:17 pm

Postautor: kml_pl » ndz lut 24, 2008 6:20 pm

wiem o tym że to ich wina, ale co mogę zrobić żeby to naprawili? oraz czy jest to problem lokalny (Wejherowo i okolice) czy ogólnopolski?

kumpla łącze Download: 165 kbps Upload: 106 kbps ping 58 ms, ma neta 512 ofc vectra

moje łącze Download: 107 kbps Upload: 176 kbps ping 90 ms, mam neta 1 mb

Awatar użytkownika
xxPrZeMeK
Posty: 212
Rejestracja: ndz cze 10, 2007 1:01 pm
Lokalizacja: localhost;)

Postautor: xxPrZeMeK » ndz lut 24, 2008 6:29 pm

a spróbuj może tak z innym serwerem i czy będzie to samo? :???:

Awatar użytkownika
xxPrZeMeK
Posty: 212
Rejestracja: ndz cze 10, 2007 1:01 pm
Lokalizacja: localhost;)

Postautor: xxPrZeMeK » ndz lut 24, 2008 6:43 pm

to może coś u nich na serwerze blokuje lub coś? czyli z Twojej strony wychodzi na to, że wszystko jest jak najbardziej tak :cool:

Rynio
Posty: 2
Rejestracja: śr mar 12, 2008 3:15 pm
Kontaktowanie:

Postautor: Rynio » śr mar 12, 2008 4:02 pm

Witam

Ja także mam internet 1mb i duuuże pingi...
Wyniki:

Serwer: http://www.speedtest.pl
Adres IP: 88.xxx.65.x
Download: 850 kbps (106.3 KB/s)
Upload: 197 kbps (24.6 KB/s)
Data: Wed, 12 Mar 2008 16:00:33 GMT+0100
Latency: 85 ms
Niemam pojęcia czemu taki mały Upload :cry: .Pomocy mam praktycznie taki sam problem co kml_pl.
Z Góry Thx
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
xxPrZeMeK
Posty: 212
Rejestracja: ndz cze 10, 2007 1:01 pm
Lokalizacja: localhost;)

Postautor: xxPrZeMeK » śr mar 12, 2008 5:44 pm

widocznie taki niski dawają :neutral: albo jest nie ustalony :???:

r3bel
Posty: 1
Rejestracja: ndz mar 16, 2008 10:19 pm

Postautor: r3bel » ndz mar 16, 2008 10:27 pm

Witam. Tez mam podobny problem: gdy korzystam ze stron zagranicznych gubię pakiety.
Wynik z google.com:
10.20.0.1 - 0 | 58 | 58 | 0 | 10 | 31 | 0 |
c-rad2lom.vectranet.pl - 0 | 58 | 58 | 0 | 18 | 32 | 15 |
z-atman.vectra.pl - 38 | 58 | 36 | 15 | 26 | 47 | 47 |
de-cix10.net.google.com - 13 | 58 | 51 | 46 | 60 | 188 | 47 |
209.85.255.170 - 11 | 58 | 52 | 46 | 59 | 156 | 63 |
72.14.232.208 - 7 | 58 | 54 | 46 | 59 | 94 | 47 |
64.233.175.246 - 13 | 58 | 51 | 46 | 57 | 109 | 47 |
72.14.233.83 - 9 | 58 | 53 | 46 | 55 | 79 | 47 |
216.239.47.229 - 11 | 58 | 52 | 46 | 61 | 79 | 78 |
ug-in-f147.google.com - 2 | 58 | 57 | 46 | 58 | 78 | 62 |

P.S. może mi ktoś podać maila do admina z vectry ? z góry dziekuję

Awatar użytkownika
xxPrZeMeK
Posty: 212
Rejestracja: ndz cze 10, 2007 1:01 pm
Lokalizacja: localhost;)

Postautor: xxPrZeMeK » pn mar 17, 2008 12:50 pm

Na ich stronie poszukaj :roll:

kml_pl
Posty: 3
Rejestracja: ndz lut 24, 2008 2:17 pm

Postautor: kml_pl » ndz mar 23, 2008 1:03 pm

admin@who.vectranet.pl imo. na stronie nie ma tego maila

ale i tak nic nie zrobią... lepiej iść złożyć reklamacje, chyba pójdę do Rzecznika Praw Konsumenta...

Awatar użytkownika
xxPrZeMeK
Posty: 212
Rejestracja: ndz cze 10, 2007 1:01 pm
Lokalizacja: localhost;)

Postautor: xxPrZeMeK » ndz mar 23, 2008 1:52 pm

kml_pl pisze:lepiej iść złożyć reklamacje, chyba pójdę do Rzecznika Praw Konsumenta...

Zgadzam się :razz:


Wróć do „Testy prędkości”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości